ACTIE: Koop 2 Mondkapjes, Krijg 1 Cadeau (kies 3 mondkapjes) || UV Sterilizer tijdelijk €99,- ipv €139,-

KandyMask - Filtermondmasker met Testresultaten

Testresultaten KandyMask Mondkapjes

Al sinds 2008 onderzoeken wij filtertechnologie voor luchtzuiveringssystemen en mondkapjes. Door al die jaren onderzoek, hebben wij geleerd hoe we uitstekende filter-producten moeten maken. Transparant en eerlijk zijn over onze testen en testresultaten is één van onze kernwaarden.

Wij begrijpen hoe belangrijk het voor je is, om een mondmasker te kopen dat echte bescherming van de luchtwegen biedt. In onze wereld, claims over filterprestaties dienen ondersteund te worden door wetenschappelijk onderzoek, en niet door mooie marketing woorden.

Nelson Labs heeft voor ons deze wetenschappelijke testen uitgevoerd. Nelson Labs is wereldmarktleider in microbiologische en analytische laboratoriumtests. Zij voeren bijvoorbeeld ook de pre-kwalificatietesten uit voor NIOSH die deze resultaten gebruikt om mondkapjes te certificeren voor N95. Nelson Labs is de gouden standaard wanneer we het hebben over medische en farmaceutische testen.

Hieronder vind je een samenvatting van de testresultaten van de filterefficiëntie van onze mondkapjes. 

KANDYMASK - SAMENVATTING VAN DE TESTRESULTATEN VAN DE FILTEREFFICIENTIE 

    1. Virale Filter Efficiëntie (VFE): 99.80%  (bekijk testrapport) FDA Geaccrediteerd Lab
    2. Bacteriële Filter Efficiëntie(BFE): 99.76%  (bekijk testrapport) FDA Geaccrediteerd Lab
    3. NatriumChloride Partikel Filter Efficiëntie (NaCl - PFE) @ 0.07 tot 0.3 micron: 97.14%  (bekijk testrapport) FDA Geaccrediteerd Lab
    4. Partikel Filter Efficiëntie (PFE) @ 0.3 micron: 99.3%  (bekijk testrapport)  CNCA Geaccrediteerd Lab

VIRALE FILTER EFFICIENTIE

Deze test is bedoeld om te bepalen hoe goed een mondkapje virus bevattende druppeltjes filtert. Tijdens deze test werd een suspensie van de bacteriofaag ΦX174 verstoven met behulp van een vernevelaar en afgeleverd in een KandyMask om de evaluatie uit te voeren. Het volledige oppervlakte van ons mondmasker werd gebruikt om het eindresultaat te bepalen.

Als een masker bijvoorbeeld een Virale Filter Efficiëntie (VFE) score van 95% behaalt, dan betekent dat, dat het mondkapje 95% van alle virus bevattende druppeltjes tegenhoudt en filtert.

Hoe hoger het percentage, des te beter is het mondkapje beschermt tegen virus-bevattende druppeltjes.
 

BACTERIELE FILTER EFFICIENTIE

Deze test is bedoeld om te bepalen hoe goed een mondkapje bacterie bevattende druppeltjes filtert. Tijdens deze test werd een suspensie van Staphylococcus aureus verstoven met behulp van een vernevelaar en afgeleverd in een KandyMask om de evaluatie uit te voeren. Het volledige oppervlakte van ons mondmasker werd gebruikt om het eindresultaat te bepalen.

Net als bij de Virale Filter Efficiëntie test, geldt voor de Bacteriële Filter Efficiëntie test: hoe hoger het percentage, des te beter het mondkapje bescherming biedt tegen bacterie houdende druppeltjes.

NATRIUMCHLORIDE PARTIKEL FILTER EFFICIENTIE

Deze test wordt met name uitgevoerd op medische mondkapjes die een N95 status proberen te krijgen. De N95 status kan alleen aan wegwerp medische mondkapjes gegeven worden en niet aan herbruikbare mondkapjes. Er is echter geen betere test om te onderzoeken of een KandyMask wel zou kwalificeren als een N95 mondkapje.

Deze test wordt uitgevoerd om de penetratiegraad van partikels in filters te bepalen. NatriumChloride (NaCl) wordt gemaakt en door het hele mondmasker geduwd. De NatriumChloride vormt een wolk van microscopisch kleine zoutdeeltjes. De laboranten zijn in staat om de grootte van de zoutdeeltjes in te stellen. Hierdoor zijn zij in staat om het hele spectrum van partikelgroottes na te bootsen die je tegenkomt in vervuilde lucht.

Tijdens deze test, gebruikte de Nelson Labs wetenschapper deeltjes van een grootte tussen 0.075 en 0.3 micron. De gemiddelde deeltjesgrootte was ongeveer 0.26 micron. Er wordt voor deze grootte gekozen, omdat deze grootte de meest doordringende en het moeilijkst te filteren is. Dit is dan ook de reden waarom N95 maskers zich moeten onderwerpen aan deze test.

Net Orders Checkout

Item Price Qty Total
Subtotal €0,00
Shipping
Total

Shipping Address

Shipping Methods